EP Selvregulerende Gulvvarme for båt

Elektroplast varmegulv er et norskutviklet system for fremtidens krav til riktig varme med høy prioritet på menneskets behov, sikkerhet og energiøkonomi. Byggehøyde ca.1,2mm, enkel installasjon, selvregulerende og 12 Volt driftsspenning medfører at produktet er unikt. Over 20 års kontinuerlig utvikling sikrer at teknologien holder mål. EP varmegulv er testet av mange internasjonale laboratorier og er godkjent for installasjon i tørre, fuktige og våte rom i henhold til forskrifter og normer.

Systemets Funksjoner
Varmegulvet er bygget opp med 24cm brede elementer av karbonholdig polyetylen. I hver side er det innstøpt en spesialflettet elektrode for tilførsel av strøm. Hele plasten er elektrisk ledende og grunnet motstand i materialet utvikles varme. Elementene klippes til ønsket lengde og påsettes klips for ledningsfeste. Driftsspenning er 12 Volt.

Tilkobling fra batteri eller trafo 220V/12V via vender.

EP varmegulv for båt er et system som egner seg utmerket til komfortvarme for å unngå kalde gulv i kabiner hvor man går og sitter. Varmegulvet er selvregulerende, og har kapasitet på 50-60 Watt pr. m², og tilkobles 12 volts driftsspenning direkte fra batteri eller via en vender til trafo 220V/12V

Byggehøyde er 1,2mm og med bredde på 25cm. Monteringen av elementet er meget enkel og kan utføres av enhver. Transformatorens oppbygging medfører at det ikke er påkrevd med jordfeilbryter.

Det selvregulerende varmegulvet (PTC) fungerer som sin egen termostat på alle steder i elementet. Når temperaturen stiger, øker motstanden i materialet og strømforbruket reduseres.

Dette skjer også under lokal tildekking. På denne måten kan elementet ikke overopphetes. Elementenes temperatur overstiger sjelden 27-28°C. Temperaturen på gulvoverflaten vil normalt være 21-22°C.